КАНТИРАНЕ

       На всички маси канта на късата страна на трапезния плот (стъпва на земята при холния вариант) канта е гумен. Предлаганите цветове на пазара са изключително оскъдни и на привършване. Слагаме възможно най-подходящия наличен, най-често черен. Но не е толкова важен, защото се вижда само в трапезния вариант, а тогава обикновено на масата се слага покривка. Но бихме били благодарни, ако някой ни посочи от къде могат да се купят гумени набивни кантове от този тип в различни разцветки

При фурнированите маси канта също е от фурнир (0,6мм) и почти не се забелязва. Въпреки това има възможност за избор на по-дебел (2 мм), който ще оскъпи масата с 15,45 лв. При масите от ламинирано ПДЧ увеличаването на дебелината на канта от 0,6 мм на 2 мм ще оскъпи масата с 26,40 лв. Дебелия кант не може да се ползва при варианта със заоблени ръбове по-надолу.
       Вариант на кантиране е с алуминиеви кантове. Те придават доста модернистичен вид на масата. Ако всички страни на плотовете се кантират с алуминиеви кантове цената на масата би се оскъпила с 24,80 лв. Но не го препоръчваме, защото ъглите стават доста остри, твърди и поради това - опасни. Достатъчно луксозен вид се получава и с алуминиеви кантове само дългите страни на трапезния вариант. Също не могат да се ползват при заоблени ръбове. В този случай цената би се увеличила само с 16,60 лв.

 


ЗАОБЛЕНИ ЪГЛИ
Алуминиеви само на дългите страни на плота
       

Друг вариант при маси от MDF е заобляне на канта. Не оскъпява масата.

Боядисана маса със заоблени ъгли и кантове
Фурнирована маса със заоблени кантове
Фурнирована маса със заоблени ъгли и кантове